Tweede Divisie

Live scores, standen en voetbaluitslagen

👉 Voetbal uitslagen Tweede Divisie

👉 Voetbal tussenstanden Tweede Divisie

Introductie

De Tweede Divisie in België wordt ook wel de ‘Eerste Klasse B’ of officieel ‘Profvoetbal B1’ genoemd en is de tweede hoogste landelijke voetbalcompetitie die in het Belgische voetbal gespeeld wordt. In deze ranglijst spelen er 17 teams tegen elkaar voor de winst, om zo een promotie naar de Jupiler Pro League te winnen. Dit is namelijk de hoogst mogelijke competitie bij onze Zuiderburen.

De aanleiding van het schrijven van deze pagina is om een overzicht te geven van de Tweede Divisie. Na het lezen van dit artikel heb je zo een beter idee van wat deze competitie inhoudt. Op die manier ben je bijvoorbeeld goed voorbereid om hierop te gaan gokken. We benadrukken graag hoe belangrijk een goede voorbereiding is bij gokken. Zeker bij het wedden op voetbalwedstrijden is een het cruciaal om voorbereid te komen. Zo vergroot je jouw win kans bij het gokken op voetbal.

Overzicht Tweede Divisie België

Zoals gezegd spelen in de Tweede Divisie van België 17 teams tegen elkaar, met een promotie naar de Jupiler Pro League of een degradatie naar de Derde Klasse. De competitie wordt al sinds 1909 gespeeld, en is daarmee net zoals de oprichting van de Jupiler Pro League, in 1895, een competitie met veel geschiedenis.

Vanzelfsprekend, omdat het de Tweede Klasse betreft, zullen veel clubs minder bekend zijn voor de gemiddelde Nederlander. Zo spelen deze teams bijna nooit op Europees niveau, en dat zullen toch eerder wedstrijden zijn waardoor een team of speler in de media komt. Toch zijn de Belgische fans enorm fanatiek in het steunen en aanmoedigen van de Belgische voetbalclubs.

Beste prestaties in de Tweede Divisie

Door de lange geschiedenis van de Tweede Divisie zijn er ook veel verschillende winnaars van deze competitie. Nu is er niet een specifiek team dat zich er kwalitatief met kop en schouder boven de rest uitsteekt. KV Mechelen is het meest succesvolle team, en daarmee ook de meest bekende voor velen, met 6 titels van de Eerste Klasse B op zijn naam. Daarna komt R Tilleur FC, K Berchem Sport en RWD Moolenbeek met alle drie 5 titels op de naam.

De reden dat KV Mechelen bekender zal zijn dan de anderen is simpel. Dit komt namelijk omdat dit een club is die door zijn geschiedenis heen enkele keren gepromoveerd en gedegradeerd is tussen de Jupiler Pro League en de Profvoetbal B1. Zo is dit team ook 4 keer landskampioen geworden. Duidelijk is dat deze club last heeft van schommelingen in prestaties door de jaren heen. Vandaar ook dat dit een bekendere club zal zijn voor velen dan bijvoorbeeld R Tilleur FC. Ondanks dat zij bijna net zoveel titels in de Tweede Divisie hebben behaald als KV Mechelen.

Wedden op de Tweede Divisie

Het wedden op de Tweede Divisie kan heel interessant zijn voor gokkers. Zo zijn er veel leuke wedstrijden, en is de competitie vaak erg competitief. Dit houdt niet alleen in dat ze graag willen winnen, maar ook dat de clubs kwalitatief vaak aan elkaar zijn gewaagd.

Dit doet het voetbal ten goede. Op die manier komen er mooiere aanvallen, acties, dribbels, schoten en tackles. Interessante weddenschappen op deze competitie zijn dan ook bijvoorbeeld dat beide teams zullen scoren, of bijvoorbeeld dat het ene team de eerste helft wint en het andere team de tweede helft.

Op die manier kun je als gokker gebruik maken van beschikbare informatie en statistieken in jouw voordeel gebruiken. Dit vergroot de kans dat je zult winnen, en is bovendien een manier om meer verantwoord te gokken. Het wedden op voetbalwedstrijden lijkt heel onschadelijk maar kan ook hele vervelende uitkomsten hebben. Gok daarom verantwoord, en lees je altijd in over het onderwerp waarin je gaat gokken.

Conclusie

Desondanks dat het niveau van voetbal lager is in de Tweede Divisie van België, is het heel interessant om naar te kijken en op te gokken. Door de hoge concurrentie en vergelijkbare kwaliteiten van de 17 teams zijn er veel spannende wedstrijden. Bovendien is het Belgische publiek enorm fanatiek in het aanmoedigen van zijn of haar club.

De meest succesvolle club in deze competitie is KV Mechelen, die momenteel in de Jupiler Pro League spelen. Deze club heeft in ruim een eeuw 6 maal de winst van de Tweede Divisie op zich mogen nemen. Daarentegen heeft deze club last van schommelingen in vorm en kwaliteit, want zo zijn zij ook 4 keer Belgisch landskampioen geworden.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter overzicht en inzicht van de Tweede Divisie van België. We hebben uitgelegd welke teams succesvol zijn, kort de geschiedenis besproken en mogelijkheden tot gokken voorgesteld. Indien je na het lezen nog commentaar, suggesties of opmerkingen hebt horen wij graag van je. Voor nu alle succes met het gokken.