Voetbal in Italie

Feature image tussenstandvoetbal

De Italianen zijn eigenlijk altijd al een grootmacht geweest. En waar ze lange tijd vooral bekend stonden om hun defensieve spel, zijn ze de laatste jaren van tactiek verandert, wat geresulteerd heeft in schitterend mooi voetbal waar iedere voetballiefhebber van geniet. Het nationale team word dan ook gezien als een van de beste voetbalelftallen van de wereld. En terecht, want met 4 wereldtitels op zak (1934, 1938, 1982, 2006) en 2 Europese (1968 en 2020), zijn ze op Braziliƫ na, ook het best presterende land van de wereld.

We kunnen ook een heel blik open trekken met Italiaanse topvoetballers die te boek staan als de crĆØme de la crĆØme op voetbalgebied. De lijst is letterlijk eindeloos te noemen. Hier een paar van de bekendste voetbalnamen uit ItaliĆ«: Paolo Maldini, Roberto Baggio, Paolo Rossi, Alessandro Del Piero, Fabio Cannavaro, Francesco Totti, Alessandro Nesta en natuurlijk de legendarische keeper Gianluigi Buffon.

De Italian Football Federation (FIGC) is de KNVB van Italiƫ, en heeft diverse competities onder zijn beheer. De belangrijkste Italiaanse divisies zijn de Serie A, Serie B en de Coppa Italia.

Bron: Wikipedia