Voetbal in Griekenland

Feature image tussenstandvoetbal

Het is zeker niet een van de grootste landen uit Europa, maar dat wil natuurlijk niets zeggen over de populariteit van het voetbal in Griekenland. Er zijn ongeveer 2500 voetbalclubs die allemaal een eigen, vaak zeer fanatieke fanbase hebben. De Grieken staan wat dat betreft bekend om hun enthousiasme en temperament. Loyal fans dus!

Er bestaan in Griekenland 2 hoofddivisies: de Superleague 1 en 2. Daarnaast heb je ook nog de Greek Cup en wat andere nationale competities. Het Griekse nationale voetbalelftal presteert zeer wisselend. Alhoewel ze vaak van de partij zijn op de grote toernooien komen ze vaak niet verder dan de groepsfase. Met 1 grote uitzondering, namelijk toen ze in 2004 totaal onverwacht het EK voetbal (UEFA European Championship) wisten te winnen.

Als we kijken naar beroemde voetballers die uit Griekenland komen is de lijst aanzienlijk, maar tegelijkertijd voor ons als Nederlanders toch relatief onbekend. Wellicht dat namen als Giorgos Karagounis en Theodoros Zagorakis jou iets zeggen, maar het gros van de namen uit de top 10 Griekse voetbalspelers aller tijden doet ons meer denken aan een broodje Giros dan aan een topsporter 🙂

Bron: Wikipedia