Bundesliga

Live scores, standen en voetbaluitslagen

👉 Voetbal uitslagen Bundesliga

👉 Voetbal tussenstanden Bundesliga

Introductie

De Bundesliga is de hoogste competitie in het Duitse voetbal. Deze strijd wordt sinds 1963 uitgevochten tussen 18 clubs verdeeld over heel Duitsland. Door de jaren heen hebben de Duitse clubs zowel nationaal als internationaal veel succes geboekt en op die manier het Duitse voetbal grootgebracht. De liefde voor het spel zorgt er ook voor dat er veel talenten worden aangetrokken en grote spelers actief zijn in deze competitie.

De voetbalstijl die wordt nagestreefd in Duitsland is hard. Denk hierbij aan tackelen, akkefietjes of schouderduwen. Dit maakt het leuk voor kijkers, en voor gokkers komen er meer kaarten in het spel. Om daar nu een overzicht van te geven, in combinatie met de algemene informatie over de competitie, schrijven we dit artikel.

Het doel is dat jij als lezer uiteindelijk een goed begrip hebt van deze strijd. Op die manier ben je goed voorbereid voor als je bijvoorbeeld wilt gaan gokken op de Bundesliga. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jij verstandig gokt, namelijk nagedacht over de mogelijkheden door jezelf te hebben geïnformeerd. Hier helpen wij graag bij. Indien je na het lezen nog opmerkingen of vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen.

Grootste successen

In de Bundeliga zijn er verschillende teams die allemaal succes hebben geboekt zowel nationaal als internationaal. De meest succesvolle is daarmee ook de bekendste, FC Bayern München. Deze club heeft momenteel 30 landstitels op zijn naam staan, en is momenteel ook landskampioen. Voor Nederlanders wordt dit al snel gezien als de club van Arjen Robben gezien hij hier de gloriedagen van zijn carrière en daarmee ook van de club heeft gespeeld. Sowieso hebben hier de grootste spelers gespeeld, met bekende namen als Lewandowski, Muller, Sané en Neuer. Veel van deze spelers zijn of opgeleid of doorgebroken bij deze Duitse club.

Na Bayern München is de tweede club van Duitsland op basis van landstitels Borussia Dordmund. Momenteel delen zij een gedeelde tweede plek met Borussia Mönchengladback, met beide 5 landstitels op zak. Hier valt dus direct op hoe dominant het team uit München is. Door de jaren heen hebben zij de lakens mogen uitdelen in het Duitse voetbal. En momenteel ziet het er nog niet naar uit alsof dat op korte termijn gaat veranderen. Dit is dan dus ook een club om in de gaten te houden.

Een andere bekende club die momenteel minder succes boekt is Schalke 04. Voor Nederlanders wordt dit vaak gezien als de club waar Klaas Jan Huntelaar, oud-Ajacied, naartoe ging om het team te redden van de ondergang. Helaas heeft zijn komst niet mogen baten, en speelt het team daarom nu in de 2de divisie van Duitsland.

Plaatsing Europa Bundeliga

Cruciaal bij het spelen van de landstitel in de uiteindelijk stand, gezien deze bepalend is voor de kwalificatie voor Europees voetbal. In de Bundesliga wordt het als volgt verdeeld. De eerste 4 van de eindlijst van afgelopen seizoen kunnen de Champions League gaan spelen. Dit is het hoogste niveau voor Europese clubs, waar ook grote bedragen in rondgaan.

Voor clubs is het cruciaal om zich in dergelijke competities te mogen uitgeven om zo geld te verdienen en het team te laten excelleren. Voor gokkers is dit ook een enorm interessante competitie wegens de bijzondere wedstrijden die inter-Europees worden gespeeld tussen topclubs en subtoppers.

Nummer 5 en 6 van de Bundesliga kwalificeren zich voor de Europa League, ook wel de tweede Europese competitie voor de subtoppers van de Europese landencompetities. Ook hier is voor de subtoppers goed geld te verdienen, en wordt dus vaak gezien als een cruciale manier van inkomsten genereren. Teams doen in Europese wedstrijden optimaal hun best om te winnen, vaak ook omdat hier bonussen aan verbonden zitten.

Voor gokkers is dit dan ook extra interessant. Bij wedstrijden waarbij spelers gebrand zijn om te winnen zullen er meer goals vallen, acties gemaakt worden, kansen gecreëerd worden en ook kaarten uitgedeeld worden. Dit zijn allemaal interessante dingen voor gokkers, en manieren om geld te verdienen. Zeker voor kijkers van de wedstrijd die live inzetten en dus op basis van wat zij live zien kunnen inspelen op inzichten, kunnen goed geld verdienen op Europese wedstrijden.

Conclusie

Deze competitie bestaat sinds 1963 en uit 18 clubs die jaarlijks strijden om 4 Champions League plaatsen, 2 Europa League plaatsen, en nog 1 Conference Cup plaatsing. In de competitie wordt hard voetbal nagestreefd, dus veel spelers zijn groot gebouwd.

De Bundesliga is een goede voetbalcompetitie die door Bayern München wordt gedomineerd. Door de jaren heen hebben zij wel 30 maal de landstitel te pakken gekregen, op grote afstand van de gedeelde tweede plaats met 5 winsten door Mönchengladbach en Borussia. De grootste spelers zijn daarom ook meestal te vinden bij Bayern München, met bekende namen als Robben, Möller, Neuer en Lewandowski. Veel spelers breken door, of zijn opgeleid door Bayern, en het lijkt er niet op dat dit binnenkort gaat veranderen.

Voor gokkers is het een interessante competitie. Door de vele grote spelers, succesvolle clubs, geschiedenis, en ook harde voetbalcultuur is het heel aantrekkelijk om te kijken en te gokken. Er zijn vaak veel kaarten in deze wedstrijden en ook de competitie loopt vaak hoog op bij de verschillende derby’s.