Voetbal in Nederland

Feature image tussenstandvoetbal

De populariteit van voetbal in ons eigen, kleine kikkerlandje behoeft natuurlijk weinig uitleg. Wij Nederlanders staan dan ook wereldwijd bekend als super fanatieke supporters. De kleur “oranje” speelt daarbij uiteraard een grote rol. Vooral tijdens de EK’s en WK’s laat het oranje legioen van zich spreken. De beroemde oranjemars, waarbij supporters door de speelsteden marcheren op weg naar het stadion, is legendarisch te noemen. Het gezang, de massa, de oranjebus… wij zijn dat knettergekke land dat helemaal los gaat tijdens de internationale voetbaltoernooien 🙂

De KNVB, de nationale voetbalbond is de organisatie die in Nederland alle divisies organiseert en beheerd. De Eredivisie en Eerste divisie, die onder het betaald voetbal vallen en waarvan de wedstrijden op televisie worden uitgezonden,  zijn hierbij het meest populair. En hoewel de Eredivisie een dwerg is vergeleken met de Engelse en Spaanse competities, oogt het Nederlands voetbal ook in het buitenland veel aanzien. Door ons aanvallende spel, door prestaties van clubs als Ajax, Feijenoord en PSV, maar zeker ook vanwege het feit dat Nederland als een soort broedplaats voor opkomende spelers gezien word. Veel jonge talenten worden hier klaargestoomd voor de grotere clubs in Engeland, Duitsland en Spanje.

Een lijst met de bekendste voetballers uit Nederland hoeven we eigenlijk niet op te maken. Iedereen kent deze sterspelers natuurlijk wel. Maar goed, voor de leken onder ons zullen we hier wat van namen van topspelers opnoemen: Marco van Basten, Johan Cruijff, Dennis Bergkamp, Arjen Robben, Ruud Gullit, Robin van Persie, Frank Rijkaart, Wesley Sneijder, Ronald Koeman, en nog vele anderen.

Bron: Wikipedia