Voetbal in Duitsland

Feature image tussenstandvoetbal

Koning voetbal zullen we ze maar niet noemen, maar we kunnen niet ontkennen dat onze grootste rivaal Duitsland al decennia lang de absolute koploper is in Europa, zo niet de wereld. Pakken ze geen wereldbeker, dan wel een Europese titel. En ja, ze hebben ook best een aantal toernooien verziekt, maar de Duitsers zijn altijd een ploeg om rekening mee te houden.

En het zegt natuurlijk ook wel iets dat wij Nederlanders, die op voetbalgebied Duitsland toch altijd als onze grootste rivaal zien, lovend kunnen zijn over hun spel, spelers en natuurlijk de resultaten. En dat is maar goed ook: goed en mooi voetbal moet beloond worden!

Qua competities is de Bundesliga veruit het meest populair. Het geniet ook het meeste aanzien. Niet alleen in Duitsland, maar over de hele wereld kijken mensen graag mee om die Duitsers aan het werk te zien. En terecht: topspelers, prachtige duels en kwalitatief voetbal. Je kan vinden van die “moffen” wat je wil, maar voetballen kunnen ze wel!

De lijst met beroemde Duitse voetbalspelers is te lang om op te sommen. Maar vooruit, hier een paar van hun bekendste spelers: Manuel Neuer, Oliver Kahn, Thomas Muller, Jurgen Klinsmann, Franz Beckenbauer, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, etc.

 

Bron: Wikipedia