Tweede Divisie

De tweede divisie van Nederland is de derderangs competitie van het betaald voetbal. Hiermee is het de laagste klasse van alle betaalde competities in ons land en het word om die reden ook gezien als een divisie van (hoog) amateur niveau. Doel voor de meeste voetbalclubs die aan de tweede divisie meespelen is het opdoen van ervaring en zichzelf (de spelers) klaar te stomen voor de overstap van amateur naar professioneel voetbal.

Live scores, standen en voetbaluitslagen

👉 Voetbal uitslagen Tweede Divisie

👉 Voetbal tussenstanden Tweede Divisie

Historie Tweede Divisie

De tweede divisie is opgericht in 1956 met de introductie van betaald voetbal in Nederland. In den beginnen bestond deze competitie uit 2 subdivisies, namelijk Tweede Divisie A en Tweede Divisie B. Later , rond 1966 werden deze 2 subdivisies samengevoegd tot 1.

Ook deden er in eerste instantie 23 clubs mee. Na wat reorganisaties binnen de competitie werd dit uiteindelijk teruggebracht naar 18 deelnemende voetbalclubs.

Vreemd genoeg word er geen jaarlijkse winnaar gekroond. Er is dus geen beker te winnen in deze amateur competitie. Wel is het zo dat de club die als hoogste eindigt, promoveert naar de Eerste Divisie.

Wedden op de Tweede Divisie

In de Wet op de Kansspelen is vastgelegd waar wij als Nederlanders wel en niet op mogen wedden. Als het gaat om voetbalweddenschappen, is het alleen toegestaan weddenschappen te plaatsen op de 2 hoofdcompetities: De Eredivisie en de Eerste Divisie.

Het is in Nederland niet toegestaan om te wedden op wedstrijden van de Tweede Divisie!

Mocht je toch zin hebben om even lekker online te gokken, dan raden wij je aan om te wedden op de Eredivisie of het Nederlands Elftal. Je kunt dit gemakkelijk doen door een betrouwbare bookmaker te kiezen of door te klikken op onderstaande advertentie, die je doorverwijst naar onze partner.

Overzicht alle clubs van de Tweede Divisie 2021

Hieronder treft u een compleet overzicht van alle amateur teams die actief zijn in de tweede divisie.

ClubPlaats
AFC
Amsterdam
ASWH
Hendrik-Ido-Ambacht
De Treffers
Groesbeek
Excelsior Maassluis
Maassluis
GVVV
Veenendaal
HHC Hardenberg
Hardenberg
Jong Sparta
Rotterdam
Koninklijke HFC
Haarlem
Kozakken Boys
Werkendam
Noordwijk
Noordwijk
Quick Boys
Katwijk aan Zee
Rijnsburgse Boys
Rijnsburg
SV Spakenburg
Spakenburg
SVV Scheveningen
Scheveningen
VV IJsselmeervogels
Spakenburg
VV Katwijk
Katwijk
VVSB
Noordwijkerhout