Voetbal in Zuid Amerika

Feature image tussenstandvoetbal

Iedereen weet dat voetbal in de meeste Zuid-Amerikaanse landen een echte levensstijl is. Een religie haast. De fans en de spelers nemen het zo serieus dat eventuele verliezen bizarre consequenties kunnen hebben. De meesten van jullie zullen het verhaal van AndrƩs Escobar bijvoorbeeld wel kennen. Deze middenvelder van het nationale elftal van Colombia werd vermoord nadat hij een eigen goal had gemaakt. Zo kunnen we nog 10 verhalen vertellen. Het zegt natuurlijk iets over de mate waarop voetbal beleefd word in deze landen.

Maar goed, het is ook de plek op aarde waar de beste spelers van de wereld vandaan komen. Wat te denken van iconen als Diego Forlan, Kaka, Gabriel Batistuta, Luis Suarez, Neymar, Pele, Roberto Carlos, Romario en Diego Maradona, etc.

Het barst in Zuid-Amerika ook van de beste voetbalnaties: Argentiniƫ, Braziliƫ, Chili, Colombia, Mexico en Uruguay, om er maar een paar te noemen. Al deze landen presteren over het algemeen goed op het wereldtoneel: het wereldkampioenschap voetbal en de Copa America.

Zuid Amerikaanse voetbal competities en divisies

Copa Libertadores

Bron: Wikipedia