Voetbal in Japan

Feature image tussenstandvoetbal

Het land van de sumoworstelaars en martial arts. Maar Japan is tegenwoordig ook het land van voetbal. De sport heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Dit is mede te danken door een aantal positieve resultaten tijdens het wereldkampioenschap voetbal in 2002, 2010 en 2018, waar het nationale Japanse elftal de groepsfase wist te overleven. Met name in 2002, het jaar dat Japan het WK organiseerde ging het volk massaal achter hun team en spelers staan.

De Japan Football Association (JFA) heeft diverse divisies in zijn beheer, waarvan de J1 League, de J2 League en de J3 League het popularist zijn. Ook AFC Asian Cup is zeer populair bij de Japanners.

Voor wat betreft bekende Japanse voetballers zijn er een aantal namen die ook hier bij de meeste wel bekend zijn. Dit omdat een flink aantal van hen ook in de Nederlandse competities actief zijn geweest. Enkel voorbeelden van sterspelers uit Japan zijn: Keisuke Honda, Yasuhito Endo, Kazuyoshi Miura, Hidetoshi Nakata en Shinji Kagawa.

Bron: Wikipedia